G'day mate!


då var det helt plötsligt måndag igen då, och inte vilken måndag som helst, utan årets sista vinterdag! imorgon är det nämligen semtember vilket innebär vår! =yes!!
somnade inte förens tre-halv fyra inatt, enormt jobbigt, så idag har jag mestadels läst min bok "svenska maffia" ute på verandan i en solstol, sjukt skönt!
sen efter det hämtade jag barnen på skolan!
jag har aldrig någonsin haft kärlek för en katt men herregud vad jag älskar
familjens katt flicka! hon är så gosig! (förlåt elin att jag aldrig gillat kina, började faktiskt göra det lite i slutet, det tog bara sisådär 10 år)

försökte nyss ringa josefine, men hon var inte hemma, attans, jag som skulle överraska henne! det är helt sjukt hur mycket man kan sakna

får bli ett kort inlägg ikväll, jag är trött!
godnatt och X som alla skriver här i australien


nattliv

har som ni kanske förstått inte haft internet på ungefär en vecka, men nu är allt fixat och ordnat! :)
har hänt en massa! har träffat julia och anna, helt underbart!! varit på söndagsmiddag hos en annan svensk familj, insett att man inte kommer ut på klubbarna i perth om man har converse, blivit lurad av en taxichaufför, bokat resa till thailand!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MM

yesyes thailand 2a januari, jag dör typ av lycka! känner att livet leker rätt bra just nu

igår tog jag en taxi till tjejerna i rivervale, som ligger ungefär 25 minuter härifrån, OM man kör rätt väg. min taxichaufför verkade tycka att det var väldigt roligt att åka runt lite i perth, vilket resulterade till att jag fick betala betyyyydligt mycket mer igår än vad jag fick göra när jag åkte till tjejerna förra helgen, och dum och blyg som jag blir i sådana situationer så håller jag käft förstås, dumma jag!!
iallafall, där blev det klänningar, highheels och passena redo i handväskan! vi skulle nämligen ut förra gången, och det gick ju lite sisådär, vi kunde dra slutsatsen att 1. man kan inte gå ut i sneakers i perth 2. är man inte från australien kommer man bara in på klubbarna med pass 3. man går helt enkelt inte ut i jeans som tjej
tjejerna bor i världens finaste lägenhet, tillsammans med några andra helt underbara tjejer! efter lite vin hemma hos tjejerna så skjutsade cassie oss till en fest vi var bjudna på, en kille som fyllde 21 och hade hyrt en nattklubb! i strängäs hyr vi orienteringsstugan, haha! där träffade vi massor med härliga människor och baren var fri............ riktigt lyckad kväll!!
när vi vaknade satte jag och julia på nottinghill och slökollade på den, farligt att kolla kärleksfilmer när man är på andra sidan jordklotet... sedan var hollie så söt så hon skjutsade hem mig! ikväll har jag hemmamyskväll med barnen, andrew och karin är på rugbyfest!

förresten så vill jag även välkomna världens sötaste louise till världen!!

X

(det var tema på festen, back from the dead)



happy friday

barnen har fått mc donalds mat och nu sitter jag och karin bredvid varandra vid en varsin dator. karin sitter på en sida, kiva.org, där man kan låna ut pengar till folk i fattiga länder som har en företagsidé! en väldigt fin grej tycker jag. så alla som har en slant att ge i riskkapital tycker jag ska ge sidan en chans!
vi har även hyrt två filmer, varav den ena är mamma mia, älskar den :) blir en lugn och skön kväll med god mat och en bra film!
idag har jag verkligen bara städat och sen har jag hämtat barnen på skolan och bara varit med dem!
kanske skriver senare om det dykt upp något roligt!

pusskram
förresten jag saknar min mala

det går ju inte att tacka nej till en muffin

torsdagen har bjudit på en powerwalk i spöregn, massor av lekande barn, alldeles för många muffins & telefonsamtal med min kära elin!

barnen sover, andrew är på rugby och karin jobbar sent! sitter och försöker kolla thailandsresor men thaiairlines samarbetar inte med mig förtillfället..
livet leker rätt bra; bor i australien, semester till thailand i januari..
livet är väl bra underbart? :)

imorgon kommer julia och anna till perth, helt galet vad tur jag! hoppas att jag kanske kan träffa dem redan ihelgen, skulle inte vara helt fel!!
satt och kollade igenom bilderna på min kamera för ett tag sedan förresten, och fick då se korten som stella tagit när hon lånat min kamera, fick ett gott skratt när jag bland annat hittade den här bilden som hon tog när vi var på rugby:


tja, men varför inte?
hahaha


jag älskar australiensare

aldrig har människor som jag inte känner fått mig på bättre humör som australiensare! när jag går med barnen till skolan så säger gubben med hunden, mamman med sina barn och den andre som bara ska till jobbet; "good morning" med ett stort léende! och det tycker jag verkligen är så himla härligt! och varje morgon när jag är ute och går så möter jag folk som påpekar vädret eller bara ger mig ett léende då vi möts! jag kommer på mig själv hela tiden då att jag går och fortsätter att le när jag passerat personen för länge sedan! snälla sverige det här är något som vi måste ta efter!
en annan liten sak som jag tyckte var så fint som de gör här är att när det är något som ett hushåll inte vill behålla, kan vara alltifrån ett bord till en barnstol, så ställer man det på trottoaren och så får vem som helst komma och ta det!
det är en sån himla bra sak tycker jag! karin berättade att de inte brukar ta en lång stund från att man ställer ut det till att folk hämtar det! en toppengrej tycker jag helt enkelt! :)

igår tog jag det lungt här hemma, gick promenad och tittade på patrick 1,5 innan jag var med barnen.. sedan följde jag med dem till deras simträning, två jättestora pooler, en som har ett stort tält över sig och en som är utomhus! funderar på att själv simma någon gång, det skulle vara skönt!
den här dagen gick väldigt snabbt, gick min runda som vanligt och sen hämtade jag sötnosarna på skolan och stannade kvar i skolan en timme till så de fick leka av sig med alla andra barnen! även pratat med mamma och pappa på skype 1½ timme, pratade om allt möjligt och grattade givetvis pappsen på sin 50-årsdag! 

bilden här nedanför mamma, ger svar på din fråga tänkte jag... ;)


grattis världens bästa pappa


grattis min fina pappa på 50-årsdagen!

we are the people


 

en bild säger mer än tusen ord? hm, JA
tack för en underbar sommar. saknar er




monday night

imorse gick jag upp halv åtta och följde barnen till skolan kvart i nio! jag bara dör av hur söta dessa barn är, dom är helt underbara! tänkte att jag skulle lägga ut en bild på dem i sina skoluniformer, de är så himla söta då, men noah vägrar vara med på kort! men en dag ska jag allt lyckas!
efter det så tog jag 8 kilometers rundan igen, bilden här nedanför är på floden som jag springer/går till. heelt otroligt fin! skrev till pappa att jag planerade att ta denna runda fyra gånger i veckan, mån-tors, och tänkte fiska lite komplimanger över hur duktig jag var, han svarade: "ja det är ju bra, det är ju fyra gånger fler än hemma"

karin jobbar sent och andrew kom nyss hem från jobbet.. karin har med sig souvlaki sen när hon kommer hem, mijau!
annars, klockan är halv nio och jag gör inte så värst mycket, andrew åker runt bakom mig på barnens ribstick, haha! (ribstick=skateboard liknande sak)

fick även ett samtal idag som värmde otroligt mycket, tack för det!! :)

semester till thailand i januari? HOPE SO
sov godast!


"the swedish chocolate ball"

i fredags efter att jag städat så fick jag beröm av karin och andrew hela tiden, de är så himla rara så att jag dör!
sen blev det lördag rätt så snabbt och då åkte jag och karin till ett shoppingcenter, helt galet! i bilen hem så planerade vi hur vi skulle göra med alla extrakilon som jag kommer ha när jag kommer hem.. känner på mig att detta kommer att bli dyrt :D
idag har vi varit på "fremantle market", en hippiemarknad med allt möjligt verkligen. hittade bland annat ett stånd med "swedish chocolate ball".. kvinnan i ståndet trodde även att jag var mor till stella och noah.. hmm, ska jag skratta eller gråta? grymt goda (och grymt dyra!) chokladbollar iallfall! :) efter marknaden gick vi på bio, en 3D, det var faktiskt en upplevelse! familjen är så himla rar som tar med mig överallt. guld värda!

efter att jag kände att jeansen faktiskt satt ovanligt tajt imorse, så ska jag nu äta lite vaniljglass med milo för att sedan fundera om man kanske ska starta nästa vecka med att bli nyttig?! det återstår att se..
PUSS
karin & jag på old shangaikj-k-klj-lkn-lknK,m


cleaning the house baby!

godmorgon sverige och god eftermiddag australien! (inte för att det är en enda kotte från australien som läser min blogg..)
idag är det fredag och det är lika med städdag för mig! har hållt på hela dagen fram tills nu, för nu ska jag hämta barnen på skolan om ett tag! kan tänka mig att mamsen är lite nyfiken på hur jag städar, men jag lovar att jag gjort mitt bästa och huset är skiiinande rent ;) okej inte riktigt men jag har gjort så gott jag kan iallfall dessa timmar!
nu ska jag hoppa in i duschen lite snabbt och sedan gå till skolan för att hämta dem sötaste!
pusspuss


adrig fucka upp




idag har jag verkligen bara tagit det jättelungt. det var egentligen inte meningen att det skulle bli en sådan lugn dag, men jag skyller allt på jens lapidus, det går inte att sluta läsa hans böcker! så därför tänkte jag att istället för text blir det idag istället lite bilder! :)
nu ska jag äta en god sallad tillsammans med en stoor köttbit, mijau!
godnatt
det här var fint tycker jag: "the miracle is not to walk on water. the miracle is to walk on the green earth, dwelling deeply in the present moment and feeling truly alive"

ett regnigt fremantle

uteserveringen på fiket jag satt på idag
här satt jag och åt en god lunch och en stor latte

hurricane

igår var jag och karin på ikea, haha, hann inte ens vara här i 2 veckor ;) ikeas mataffär innehöll en massa bra saker som jag garanterat kommer sakna! olw dillchips, marabou, daim, delicato, ahlgrens bilar mm! perfekt :)
efter ikea åkte vi in till andrews klinik och gick sedan iväg till ett helt underbart café där vi åt lunch! otroligt gott och jag älskade inredningen där..

idag är det lite växlande väder, men mest grått och regn. är nog andra eller tredje gången det regnar sen jag kom! imorse tog jag en powerwalk (!) på 8 km, gick till floden och satte mig på stranden där ett tag och bara njöt och sen gick jag hem igen! det är helt sanslöst vad fint det är vid floden. karin berättade att när hon springer denna runda på somrarna så händer det att hon ser delfiner i floden ibland, bara det kommer att få mig att gå den rundan!!
när jag kom hem så skulle andrew till fremantle och göra lite ärenden, så jag följde med och gick i lite affärer och sen satte jag mig på ett fik och åt en jättegod lunch! fiket var jättemysigt inrett, olika sorters möbler och ingenting var de andra lik, ingenting hörde egentligen ihop men ändå så var det jättefint tillsammns! tänkte framför allt på madde, hon skulle nog älskat det där cafét! :)

senare ska jag följa med barnen och andrew på barnens simning, kan tillochmed bli så att jag tar några simtag själv.. vi får se!
nu frågade andrew precis om jag ville ha en latte, så nu ska jag gå och dricka den!
hurricane - bob dylan, mijau!

pusspuss

saknar dig mamsen


vänstertrafik..

hemma från semestern och vi är nu tillbaka i palmyra! imorse vaknade jag, åt en god frukost och sen
tog jag en liten promenad! jag vågar dock inte gå för långt för då är risken ganska stor att jag inte hittar tillbaka!

det var så roligt, jag skulle "övningsköra" idag för att lära mig att handskas med vänstertrafiken! så jag och karin satte
oss i bilen och körde runt kvarteret. när vi har kört en liten bit så säger jag till karin: oj shit nu har jag inget körkort med mig, men karin lugnar mig med att det inte är någon fara! jag hinner bara åka sisådär en meter till så står det en polisbil
som har stannat en annan bil! haha, var är chansen, karin hade aldrig tidigare sett en polisbil i deras område! nervös blev jag, men det gick bra ändå! jag tror nog att jag vågar köra snabbare än 30km/h nästa gång!!!

om ett tag ska vi gå över till karins vännina och ikväll är det thaimat som står
på menyn, mums! :)

ha en fin dag där hemma i sverige!
godmiddag för min del
puss


Australia



what a feeling

jag insag att jag har glomt att skriva lite saker vi gjort. vissa saker ar verkligen inte roliga utan bilder, jag hoppas jag kan fixa med min barbara dator sa fort vi kommer tillbaka till palmyra!

naval, idag sa har jag och barnen och harry & pam varit pa ett stalle dar det var en jattestor labyrint man skulle ta sig igenom. igar foljde inte jag med pa deras utflykt, utan stannade bara hemma och tog det jattelungt vilket var skont! men idag horde jag i pams rost nar hon fragade mig om jag skulle folja med att hon ville det... nar vi kom fram till labyrinten forstod jag varfor! hon ville slippa ga den! haha, men givetvis har jag barnasinnet kvar och hade en skoj stund i labyrinten tillsammans med noah och stella!

nar vi kom hem tog jag en liten promenad for mig sjalv pa stranden och gick och fotograferade lite (tack igen mamma och pappa for en jattebra kamera!). efter sisadar 10 kort pa bara strand och faglar sa kom jag pa att det ar nog inte sa himla roligt att titta pa, sa da gjorde jag varsta stallningen sa fixade jag med sjalvutlosaren och jag hoppade och hade mig pa korten! som tur var sa var det nog ingen som sag mig, for om det var de sa maste dem tyckt att jag var en mobbad javel som hoppar och ler pa stranden helt ensam! iallafall nar jag gick dar pa stranden sa kom jag pa att jag alskade livet! och jag tror verkligen att min vistelse i australien kan bli riktigt bra. visst ar jag lite ledsen pa kvallarna, haromkvallen kom det till och med en liten tar for att jag saknar alla sa mycket. eller, egentligen saknar jag ju inte alla sa mycket redan nu, utan jag ar mer ledsen for att det kommer droja sa sjukt lange innan jag kommer traffa alla igen! men som sagt, alla finns kvar lite har och var men alla finns kvar och star forhoppningsvis pa arlanda nar jag kommer hem!

australiens systembolag ar ju verkligen hur skona som helst! det finns drive-in! skulle passa perfekt i sverige.. har om kvallen nar det avnjots lite corona och vin sa satt jag, karin och andrew och bara pratade. vi borjade prata lite om sommaren och andrew fragade mig om jag inte ville ga en kurs sa jag kan bli en australiensk livraddare! hur coolt skulle inte det vara? andrew berattade lite av momenten och vad som ingick for att bli livraddare! jag satt och bara dromde och sag mig sjalv springa i rod baddrakt och jag riktigt horde david hasselhoff sjunga, och sa kom jag pa att man nog maste kunna vara under vattnet utan att halla for nasan, sa bye bye livraddardrommen och hello blaval pa stranden...

kilona tickar pa och jag fortsatter att njuta av livet
what a feeling!

puss


mina hjartan

jag satt i graset och at lite oreos och lyssnade pa ayo technology (som jag blir mobbad for dar hemma for att jag gillar) och da kom jag pa att jag maste bara pussa min favorittjejer, jossur, elin (som for ovrigt snart ar i australien!) , maddur och givetvis linnea (linda :D) sandra och camilla! gud vad jag saknar er!
egentligen ska man aldrig borja sahar for nu vill jag ju givetvis skriva puss till vikien
och sen sjalvklart puss till min kara mor och far for att jag ar har!

gud vad jag tycker om er :)

Dunsborough WA!

vi ar pa semester i dunsborough! vi bor i varldens finaste hus, jag har aldrig varit med om att haft en finare utsikt da jag ater frukost. neranfor verandan ar det en liten grasplatt, en vag och sedan kommer stranden och havet! helt underbart. jag vill bara lagga ut tusentals bilder sa att ni far se hur vackert det ar!

det tog ungefar 3,5 timme att aka hit, och pa vagen sag jag tva kangurus, dock doda.. :) pa dagarna ar det fullt upp, familjen ar sa himla rar, vi gor saker hela dagarna sa de bara svishar forbi! denna familj alskar havet och strander, sa vi besoker flera olika strander varje dag. det ar heelt ofattbart hur mycket fina strander det finns, jag vagar knappt tanka pa hur fina de ar da det ar sommar, for trott eller ej sa har vi vinter har nu!
for nagra dagar sedan sa tog andrews foraldrar med mig till en golfbana, dar jag fick se jattemanga kangurus, levande! antaligen! de var inte alls radda for oss sa vi kunde ga jattenara och jag fick en hel del fina foton, som jag ska lagga upp sa fort jag fixat med datorn..
karin berattade for mig att hon gick upp 10 kilo nar hon var au pair, och jag ar ganska saker pa att det kommer handa mig ocksa. sahar ser mina dagar ut gallande maten:
frukost: tva rostade mackor med nutella, eller jordgubbssylt, en kopp kaffe, ett glas juice, och flingor med den festaste mjolken. (i den har familjen har man ungefar 5 olika sorters flingor att valja pa)
efter frukosten kommer ju givetvis en dessert! imorse at jag en bakelse, typ som en friterad munk fylld med jam och gradde...
innan lunchen hinner vi sjalvklart trycka i oss lite goda bars, nagon glass och basta (?) fall lite kakor.
lunch: lunchen varierar givetvis, men det ar alltifran pasta med kyckling till foccacia och strips! efter lunch kommer lunchfikat! en stor latte och nagot gott till sjalvklart...
middag: karin ar otroligt duktig pa middag sa det blir nagon god sallad(!) och en stor kottbit till. efter maten sa brukar vi ata glass tillsammans med ett chokladpulver osm jag inte minns namnet pa.

karin brukar saga "tick tack" varje gang jag sager "gud sa gott".. jag riktigt kanner hur kilona tickar!!
alla som kanner mig vet att med dessa matvanor sa lever jag i princip i paradiset! men var inte oroliga mamma och pappa och mina kara vanner att ni ska fa tillbaka ett fetto, jag har faktiskt planer pa att borja motionera nar vardagen satter igang!! det kommer ju trots allt en beach09 snart ;)

jag har massor att skriva men jag tror inte att det blir sa roligt att lasa mer for jag insag att jag skrivit ganska langt! gud, fingrarna bara skriver pa! jag saknar alla er dar hemma och jag hoppas att ni mar bra.

xoxo!


sol, surfing och vegemite

tack tjejer för varningen av vegemite!!
nåväl, jag är framme i paradiset! 27 timmar tog det mig, mellanlandning i frankfurt och i singapore. jag tror att alla tyskar hatar mig efter min landning där, och det är nästan så att jag hatar dem. frankfurt för er som inte har varit där är enormt stort, alltså väldigt väldigt stort. jag hade fyra och en halv timme på mig i frankfurt, och innan var jag så arg över dessa timmar, men jag insåg rätt snabbt när jag väl var där att de var väldigt användbara.. all personal på flygplatsen svarade mig olika, den ena sa upp en trappa, den andre sa ner tre trappor, en annan sa ta tåget osv osv. men efter en liten tågresa och mycket spring i trapporna så hittade jag tillslut rätt! :)
jag vet inte hur detaljerat ni vill att jag ska skriva, själv tycker jag att detta är jättetråkig läsning, men aja, mamas wish!

skitsamma i flygresan känner jag, jag kom fram iallfall vid halv ett på natten och då hämtade snälle Andrew mig. Han stod och viftade med en lapp där det stod "MATILDA BROBERG". Det var lite roligt tycker jag.
de har ett helt fantastiskt hus och köket är att avguda! mamma, du skulle dö om du såg köket! om du gillar vår köksö, den här är säkert fyra gånger så stor!! mitt rum har de inrett jättefint, de är alldeles lagom och det känns verkligen som att jag kommer att trivas!
dagen efter så var barnen redan i skolan och mamma Karin på jobbet. Andrew skulle till sitt gym som låg vid stranden, så jag följde med och gick en egen liten promenad på stranden. Surfare överallt i vattnet och ungdomar som satt på stranden och påbörjade festandet. helt galet! jag vill inget hellre än att lägga ut bilder på stranden och allt annat, men jag tänkte vänta tills jag kan fixa med korten till min dator, för just nu lånar jag deras dator..
sedan skulle vi hämta noah och stella på skolan, och de var ju verkligen precis som deras mormor och morfar har beskrivit dem, heelt underbara. dem är så söta så jag dör! senare på dagen kom karin hem och hon är så himla rar verkligen. gud alltså. det låter overkligt att en hel familj kan vara såhär underbara, men de är verkligen de! (och nej jag har inte gett min bloggadress till familjen)

idag har jag varit på en rugbymatch, andrew är skadad och kan inte vara med och spela, innan varnade han mig för att han var en galen åskådare.. han är tillochmed snäppet värre än vad pappa är när det är hammarby på tv!
tänker på alla er där hemma, saknar er! kommer med bilder så fort det är fixat med bredband och allt.
imorgon ska vi åka på semester, och blir borta en vecka. förhoppningsvis ska vi på en valsafari, det blir grymt!
natti natti
xoxo

RSS 2.0