sdfjkh#!psfo?ASd0dv%!P(I*jdv

ungefar sadar kande jag igar.
varf;r? jo, for igar sa kraschade hela min dator och harddisken gjorde nagon installation av na slag sa allt, precis allt pa min dator forsvann. som tur ar sa har jag lagt ut dem flesta bilderna harifran aussie pa facebook, men allt annat ar borta. men som far min har lart mig, sa ar det onodigt att vara ledsen over nagot som redan har skett och som inte gar att gora nagot at, man far acceptera laget och forsoka att lara sig av sina misstag!
yes det dar var dagens dr phil

tack for mig


xx


hello darling!


7.30 ringde min klocka imorse och åt frukost å gjorde iordning mig för jag skulle vara hos tjejerna klockan tio! hade turen att åka med karin in till stan, då hon ändå skulle till jobbet! när jag skulle bli avsläppt höll jag på att döda en cyklist, jag öppnade nämligen bildörren när hon kom där i all världens fart! alla runt omkring typ skrek "eeeyy" åt mig! haha det var pinsamt men ändå inte bara mitt fel tycker jag.. :) iallfall, tog tåget till tjejerna och tog en kaffe där innan det var dags att bege sig av! jag, julia, sabina och cassie (stackars anna som fortfarande är sjuk!) hoppade in i bilen för å besöka en koala park!
det var huur häftigt som helst! jag hade aldrig sett en koala förut och och nu fick vi bära och mata och ha oss! det var ganska dyrt men det var det helt klart värt! de hade även lite kängurus som vi matade med popcorn. ville iallafall bara ta med en koala hem!
sen åkte vi till mandurah och satte oss i hamnen där och åt världens godaste lunch! jättemysigt! :) tanken var att vi skulle se delfiner när vi satt och åt, men vi såg inga tyvärr..
sen åkte vi hem till mig och då var det precis lagom att åka till barnens simskola, där jag även passade på att simma en snabbis!
en helt underbar dag verkligen!
förresten så var det en tavla på när michael jackson besökte samma koala park, coolt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
förresten igen! fick precis reda på att det kommer vara en festival här i perth, dit både david guetta (inte ett skämt alexandra) och the killers kommer! livet? JATACK

nu ska jag snart sova, är helt slut efter den här dagen! men först lite csi tror jag.
natti natti


this is the year



helgerna bara springer iväg! idag är det redan måndag och jag kom ganska precis hem ifrån tjejerna!
i fredags hoppade jag in i taxin & begav mig till river vale, & vi spenderade kvällen med massa vin & härligt prat å lite kortspel! skönt skönt. i lördags så låg vi vid poolen hela dagen, det var typ hundra grader så det var jättesskönt verkligen! sen mot kvällningen åkte vi till en galen hemmafest hos någon kille som helt klart bodde i årets hus! mycket trevligt folk och vi festade hela natten lång! ganska händelsefull kväll må jag säga, men efter poliskontroll, en kille som tror att han kan flyga och efter en vända i driven på Mc donalds så lade jag huvudet på kudden då solen redan var uppe! men kul var det!!
igår var det givetvis en slappdag efter denna galna kväll, vi åt thaimat och bara tittade på film & hade det skönt!
idag har vi varit på ett shoppingcenter och jag handlade världens finaste tunika där! perfekt för sommarens alla härliga dagar som jag har framför mig ;) köpte även ett par träningsshorts.. såfort jag får lite musik i öronen så har jag faktiskt inga bortförklaringar kvar, här ska det fasiken springas!!
sen skjutsade cassie mig till stationen och jag tåg tåget hem!

nu sitter jag bara här & tror det blir lite mer film & nå godheter till kvällen.. imorgon hoppas jag på att kunna följa med tjejerna och åka till någon slags koalapark, skulle vara grymt!
hoppas att ni haft en bra helg allihopa!
pusskram



 


pepp på livet

den här veckan kan summeras med tre ord: sol, bok & slappat
för det är verkligen det enda jag har gjort! jag har varierat mig mellan att ligga i solstolen och i poolen, några större rörelser har inte gjorts! ätit goda middagar såsom sushi & kebabrullar!

pappa hade ju faktiskt helt rätt! snart är det fredag igen, redan imorgon! helt sanslöst vad det går fort! imorn bär det av till rivervale, till tjejerna för att dricka vin!
summa sumarum blir det nog en bra helg!! :)

nu ska jag göra fish&chips till barnen!
livet är bra skönt hörrni!
xoxo


snart fredag igen

det var pappas rubrik på hans mejl som han skickade till mig imorse. tyckte det var lite gulligt och enormt vilken positiv människa han är! han skriver mejl till mig varje morgon när han går till jobbet. det tycker jag om.
jag har så fina föräldrar!

och det är ju faktiskt sant, snart är det fredag igen! veckodagarna går så himla fort (helgerna med!). det konstiga med det hela är att jag inte riktigt vet om jag vill att allt ska gå så snabbt hela tiden! för här tycker jag verkligen om veckodagarna! det är så mysigt att hämta barnen på skolan & umgås med dom å laga lite middag till dom osv! jag tycker verkligen om det! dock så måste jag säga emot mig själv lite nu och säga att jag längtar till helgen, för då kommer kärasta anna & julia hem från bali så det blir förhoppningsvis utgång för hela slanten! skoj skoj!

idag har jag bara legat och slappat ute i solstolen hela dagen i princip, var sådär varmt men ganska molningt, perfekt läsväder!! nu sitter jag här proppmätt efter att ätit en sen middag, blev en kycklingkebab rulle, yummi om något!!

om två-tre veckor ska vi förhoppningsvis få en liten valp hit hem, en schnudel! hoppas, det skulle vara så himla mysigt!
nu ska jag nog krypa ner i sängen tror jag & kanske se ett avsnitt av andra avenyn? blev ju som sagt lite mobbad från olika håll för att jag tittar på det, och iomed det vågar jag verkligen inte säga vilken mer serie jag kärat ner mig i. någon som har koll på andra delar av avenyn? haha.

nejni, det får bli godnatt för ikväll och jag saknar er alla där hemma! (& i norge)


VARMT!! (men jag klagar inte!)



allting bara vände på en vecka och sommaren är här! klockan är snart tio på kvällen och jag sitter bokstavligen och svettas på rummet! vi har haft över 35 grader hela helgen. underbart? om det är!!!
jag är äntligen frisk iallfall och mår jättebra! hur skönt som helst! trots min friskhet så har helgen varit lugn & skön! i fredags åkte jag till stranden med glenn och det är helt galet vad fin cottesloe stranden är alltså! det är fullt med folk överallt som sitter & festar och umgås & det är bara så skön stämning! man märker verkligen att sommaren är här då det är galet varmt dygnet runt!
i lördags & idag har jag verkligen bara solat & badat hela dagarna! hur skönt som helst! känns verkligen som om jag har så galet mycket att se fram emot just nu! linn kommer hit andra november, ska bli såjävla kul! :)
sen står valsafari, simma med delfiner, tripp till rottnest island m.m på schemat! har en känsla av att jag har en grym sommar framför mig!

nu ska jag för fjärde gången försöka läsa "män som hatar kvinnor", alla säger att den ska vara så bra men det lilla jag har läst innan jag har gett upp har varit så dötråkigt. men men, femte gången gillt, eller?
förresten så gjorde karin världens godaste tunnbrödsrulle till mig ihelgen. ibland bara känner jag att svensk mat är halleluljah.

bilden nedanför är ifrån när jag & barnen lekte i parken precis nedanför huset! i det inringade huset, där bor jag! :) jag skulle inte påstå att det här är den fräschaste bilden på mig, men, det är faktiskt 38 grader ute och jag tycker att man får vara lite sådär då! :)




myslördag

världens varmaste dag! vi har haft 37 grader & jag har bara legat i poolen hela dagen, helt underbart!!
nej jag skriver imorgon, söndag är en bra bloggdag
hoppas ni har det bra där hemma i kylan ;)

såhär spenderar jag min kväll:

"matilda blir förnedrad"

här har ni bilderna från när jag gick utanför ytterdörren första gången på flera dagar eftersom jag varit sjuk, för att gå till mataffären. jag ångrade mig ganska snabbt att jag inte stannat inne då detta hände. man ser dock inte hur mycket folk det är, men tro mig, det var en hel del och det var hemskt. och ja, jag har en ögonbindel för ögonen. och ja, det är femåringar som sitter runt om och skrattar

hahaha "matilda blir förnedrad", var för övrigt karins rubrik när hon skickade dessa bilder till mig:


alltid följa mammas råd?

idag vaknade jag och mådde faktiskt lite bättre, så himla skönt! men imorgonbitti kl 9 kommer doktorn hit det är väl lika bra det..
gjorde iordning en fruktsallad tillsammans med vaniljyoghurt & ett ägg till frukost! japp ni läste rätt, matilda broberg åt en nyttig frukost!! lade mig ute i solen och läste en bok & fick ett sms av glenn, han skrev att det inte var någon idé att gå till stranden för stränderna är avstängda pga att det kryllar av hajar. bullshit tänkte jag, så säger han bara för att han själv måste jobba! men så sant så sant! det låg tydligen en död val och flöt i närheten av stranden, så det bokstavligen kryllade av vithajar som ville ha en varsin mumsbit..
jag har ju fått för mig att hajar bara finns på tv.. jag som har världens planer på att lära mig att surfa nu i sommar blir ju livrädd! min älskade mamma är ju givetvis livrädd för att jag ska hålla på och leka sköldpadda där på surfingbrädan och locka alla vithajar och tycker att det räcker att jag går lite snyggt med brädan under armen på stranden och att det räcker gott och väl! kanske ska göra som jag brukar att lyssna på mammas råd att strunta i surfingen? hmm
nej, hur rädd jag än må vara för alla hajar så måste man ju ändå leva lite!
nu kom pam och berättade om att det ska bli 34 grader på söndag.. hihi

nu sitter jag bara här så mätt så jag håller på och spyr. gjorde iordning falukorv i ugn med potatismos till middag, och just nu ser det ut som att jag är i hm, åttonde månaden? men gott var det!! :)

nu ska jag sussa mina små sötnosar och sen ska jag kolla på brad pitts nya inglorious bastards!!
xoxo

cottesloe beach


blä

förra veckan låg jag däckad i influensa och nu har jag blivit sjuk igen. jag bara pallar inte!
idag har jag i princip bara legat i sängen och tittat på film och låg faktiskt en stund ute och läste lite också..
på torsdag har jag tid hos doktorn som tur är!
nej, nu är jag trött att må såhär och vill inget annat än bli frisk! skulle just nu döda för svenskt plockgodis & en ben and jerry!

godnatt sverige

2 januari...
phuket - tranquil beaches


monday

nu är det redan måndag och jag har inte skrivit på flera dagar! jag ber om ursäkt!
sista dagarna i dunsborough så var vi på två olika sorters djurparker med barnen, och vi var även och tittade på en får-farm (?) där dem gör ugg's, det var faktiskt riktigt intressant! veckan down south var otroligt skön faktiskt! igår åkte vi hem och var väl hemma typ fem på eftermiddagen, och då hoppade vi snabbt in i duschen för att sen halv sex bege oss till karins vännina på middag! trevligt trevligt med en klassisk aussiemiddag! :)

vaknade imorse med världens halsont och huvudet känns tungt. blir jag sjuk igen nu innan jag ens hunnit bli frisk från influensan så dör jag! jag pallar bara inte! så hoppas att det inte är något som bryter ut..
idag gjorde karin hemmagjord sushi med tonfisk, avokado och kyckling, mums! enormt gott och verkligen något som jag tänker göra när jag kommer hem. karin är ju som sagt grym på mat & jag ska absolut göra ett litet häfte innan jag åker härifrån med alla hennes goda maträtter!!
jag mår som sagt inte så bra idag och orkar itne skriva så mycket mer. men skriver mer ikväll om jag har ork!

vädret i perth denna vecka:
tisdag 22
onsdag 24
torsdag 25
fredag 26
lörd & sön 30
JATACK

-
men å nej. alltså verkligen fan! idag har elin sin avskedsmiddag med
alla tjejer i sthlm och jag är inte där! hoppas att jag och josefine kanske
kan sörja ihop på skype ikväll, för hon är inte heller där. snyft
åå jag älskar er
-


rådjur? hmpf!




torsdag idag och det har varit en riktigt skön dag faktiskt. åt god frukost med en ny bra bok och sen åkte vi till ett bageri, köpte skitgoda baguetter till lunch och satte oss i en park och åt allihopa! efter det gick vi till ett café och drack kaffe! satt där jättelänge och bara njöt i solen och jag läste tidning efter tidning! efter det åkte vi till något ställe där man fick se lite olika djur och så, där fanns det bl.a små känguruungar som man fick mata och klappa, snacka om att bli sex år igen när man kommer dem där sötnosarna nära!
sen åkte karin och hennes väninna in till stan och jag tog alla fyra barn till stranden och barnen badade förfullt och vi var där en timme kanske. klarblå himmel & sol, och relativt varmt i vattnet faktiskt, riktigt skönt.
påtal om vattnet så frågade mamma mig igår när vi pratade på skype om det fanns hajar där vi är. och av någon anledning sa jag "nej det tror jag inte", fråga mig inte varför jag svarade så för jag hade verkligen ingen aning. jag antar att jag bara gav det svaret som jag visste mamma ville höra. men nu mamsen har jag tagit reda på det och tydligen så finns det flest vithajar här av hela western australia! haha. så det kryllar tydligen av fem meter långa hajar ;) 
 nu har jag iallfall precis satt mig här efter att ätit en god thaimiddag! så yummi! :)

imorgon ska det tydligen bli lite regn och 18 grader tror jag. trist! på söndag är jag bjuden på middag hos karins väninna, för hon har tydligen 3 döttrar som alla är i tjugoårsåldern! läskigt att gå dit själv men det ska nog gå bra.. :)
inatt drömde jag förresten att pappa hade hyrt en hel buss och fyllt den med mina nära och kära och att alla mötte upp mig på arlanda när jag kom hem! haha. kommer bli helt magiskt att träffa alla igen!
första sker redan om mindre än 3 månader i thailand! åå jag kan inte vänta! :) det kommer bli sweet!

tänker på er
gnatt
xx


haha, jag bjuder på det!!



hahahaha det hände en så rolig grej nyss så att jag dör....... men jag tar det sen
idag vaknade jag vid nio och insåg att jag var feberfri! lycka! efter god frukost & lite medicin på balkongen med min underbara aussiefamilj så kände jag mig frisk som en nötkärna! läste ut min braiga bok som givetvis slutade på ett sånt sätt som alla tjejer drömmer om hur deras liv ska gå. att killen man är förälskad i ska tränga sig igen folkmassorna och skrika; "jag älskar dig, kan du förstå det?" :) haha
såklart bara för att jag kände mig lite kry idag så var det ju givetvis inte fint väder. men det var fortfarande varmt i luften, så jag klagar inte! jag, noah & stella satte på oss shorts och gick ner till stranden. det är så underbart fint, det är jättelånggrunt och går man långt ut i vattnet så kommer det tillslut lite sanddynor här och var, så himla fint. jag tog lite kort men man ser inte så bra, vattnet ser fult ut men när det är blå himmel och sol så ser det ut som paradiset.

men iallfall, snart till det roliga. andrew åkte till bali imorse så nu är det bara jag karin och barnen! vi skulle åka till coles och handla och efter att vi gjort det så var det en clown/trollkarl på köpcentret som barnen ville stanna och titta på, så vi satte oss där och tittade lite. efter ungefär två minuter så ser jag att han tittar åt vårat håll och jag bara kände att helvete han kommer ta upp mig på scenen för sånt händer jämt! sen kommer han fram och tar tag i karin som sitter bredvid mig, och jag tänker tack gode gud! men inte! han säger att han såg att karin bar en vigselring och att han vill ha en tjej utan ring. och giiiiivetvis så ska jag sitta där bredvid utan ring! så det var ju bara upp å hoppa och ställa sig och bli förnedrad framför alla. hahaha så mycket vi skrattade alltså
karin tog ungefär hundra kort på sin mobil, så jag får väl lägga ut någon bild lite senare.. haha alltid, alltid ska detta hända. haha

nåväl, sen gick vi till (älskade) subway & åt godaste kycklingbaguetterna. sen gick vi hem och drack kaffe och läste skvallertidningar!
nu ska jag bara sitta och mysa framför datorn med kings of leon i mina öron! och här har ni lite bilder som jag tog idag förresten
puss på er


svininfluensan?

i lördags eftermiddag åkte vi som sagt till dunsborough! mysig biltur med kängurus överallt och mc donaldsätande! på natten där så vet jag inte riktigt vad som hände, men jag fick världens feber, hosta och jag trodde seriöst att jag skulle dö. igår klev jag väl ur sängen ungefär vid halv sju på kvällen, helt värdelöst. idag har jag däremot mått lite bättre, har suttit i solen på verandan hela dagen med min bok. förresten så skämtade jag med andrew och karin igår om att jag kanske har svininfluensan, och dem tror liksom på riktigt att jag har det. tydligen stämmer alla symptom in på mig och dom säger att 90% av alla som är som jag har svininfluensan. men andrew försöker lugna mig med att det är jättebra att ha den, för det gör att man bli typ immun mot nästa influensa som kommer vara ännu farligare.. men jag tror iallfall inte att jag har svininfluensa för det känns ju bara jätteäckligt om det är det jag har. fy!
som tur är så bor jag hos världens raraste familj som tar hand om mig! igår kom karin hem från affären med medicin, oreokakor och coca cola, guld värd!!

havet utanför mitt fönster är helt obeskrivligt. när jag mår bättre ska jag ta så mycket kort. tro mig, det är turkost och det är som i en dröm!
ursäkta om min blogg har varit lite tråkig på senaste men får skylla på (svininfluensan?) att jag varit sjuk & inte haft så mycket kraft och ork för bloggskrivande.
nåväl, blir givetvis jättelugn kväll eftersom jag tillochmed blir lite illamående av att sitta vid datorn, blir älskade fajitas till middag också! :)

pusspuss


down south!

igår åkte jag till tjejerna och anna, jag & julia gick ut i stan! lika roligt som alltid!
nu har jag precis ätit lite mat, för strax ska vi åka till dunsborough för en veckas semester! men jag tar givetvis med mig datorn!
ska även bli 26 grader hela nästa vecka.. jag klagar inte!!!

pusskram
(man kanske inte ser så bra, men bilden är ifrån dunsborough när vi var där min andra vecka i australien! det är trädgården till huset och jag står och tittar ut mot havet! underbart!)



happy B-day!



ja må hon leva ja må hon leva ja må hon leva ut i hundrade år, javisst ska hon leva javisst ska hon leva javisst ska hon leva ut i hundrade år!!!
grattis världens sötaste linnea på födelsedagen! hade varit i australien här med mig hade det blivit storfest, 21 är livets största händelse här!
hoppas att du får en jättefin födelsedag iallafall, jag grattar dig dubbelt nästa år! :)
saknar dig!
pusskram


välkommen oktober

skulle jag varit hemma i sverige nu skulle jag inte välkomnat oktober för fem öre. jag är en sommarmänniska så det bara skriker om det. allt, verkligen allt blir så himla mycket bättre! blir alldeles överlycklig när jag tänker på att jag har sol och värme i hur många månader som helst framför mig! plus nästan tre veckor i thailand också. living the dream! en annan sak som är bra är att när jag kommer hem så kommer jag nog uppskatta kylan mer än vad jag gjorde!
men nu är det ju så att jag faktiskt inte är i sverige. jag är i australien och här innebär oktober ännu en vårmånad, ett steg närmre sommaren. så jag välkomnar oktober som aldrig förr! :)


idag har jag haft en fantastisk dag. känns så urlöjligt att hela tiden skriva att allt är så bra och så hela tiden, men det är verkligen så! jag älskar varenda dag verkligen.
vaknade iallfall vid halv tio imorse, tog min bok och en god frukost och satte mig i solstolen! klarblå himmel och sol! yes, våren är här!! sedan blev jag upphämtad av anna, julia & jen, vi åkte in till freo och fikade! jättemysigt!
imorn är det redan fredag, det är galet vad tiden går snabbt verkligen. planerna för helgen är inte riktigt klara, förmodligen utgång imorgon och sen hörde jag rykten om cricketmatch på lördag? på söndag ska jag iallafall åka till dansborough med familjen!! :)

ha en bra dag mina cupcakes
Xx


RSS 2.0